Historie

Skagen Cementstøberi A/S blev etableret i 1937 på Chr. X Vej 8 i Skagen. Indtil 1960 var der 3 mindre støberier i Skagen. Ejner Nielsen købte sig ind i firmaet i 1963, havde tidligere arbejdet på betonvarefabrik i Frederikshavn, men havde lyst til starte som selvstændig.

Med Ejner Nielsen kom der ny energi til firmaet, i årene 1963 til 1967 bliver aktiviteterne udvidet til at omfatte produktion af blokke, havefliser og færdigblandet beton til afhentning eller levering på ladbil. Der blev købt slamsuger og rendegraver,de første af slagsen i Skagen. Mindre støbeopgaver samt nedlægning af fliser var heller ikke noget problem.

Betonhegn i kilometervis blev stillet op omkring minkfarme og industriarealer, ja der var nok at tage fat på. Sideløbende med disse aktiviteter drev Ejners compagnon Richard Nielsen en vognmandsforretning med køletransport som speciale, fælles administration på Ryttervej 1.

1967 blev virksomheden delt, Ejner Nielsen blev eneejer af støberi,kloakservice, entreprenør og anlægsdelen. Byggeboomet i tresserne medførte at forholdene på Chr. X Vej blev for trange, i 1974 blev der bygget ny fabrik på Drogden i Skagen. 

historie1historie2historie3

Med udflytningen kom der gang i produktionen af blød beton i roterbiler og belægningssten, ja vi kan sige at de produkter der i dag er grundstenen i vores produktion blev grundlagt tilbage i 1974. Flere tilbygninger og tilkøb igennem årene, danner i dag det vi kan kalde hovedkvarteret eller hjembasen for Skagen Beton.

Tilkøb igennem årene: Sindal 1981 - Sæby 1987 - Støvring 2001 - Brønderslev 2005 - Klarup 2006 (lukket 2022) og nyt betonværk i Støvring 2022

Rederidrift i 21 år med råstof indvinding. Møbelproduktion i 10 år.
Disse aktiviteter er i dag frasolgt. Til gengæld er der i dag en større transportafdeling med transport af næsten alle typer gods, ofte i kombination med vores egne produkter.

Skagen er med til at "brande" vores virksomhed, dette forhold sammen med vores veludviklede logistik, brede produktprogram, store flexibilitet og sunde økonomi, skal sikre Skagen Beton en lys og god fremtid.

Virksomheden drives i dag, ud over mange dygtige medarbejdere, af 2. og 3. generation, nemlig Jens Jørgen Nielsen og sønnen Søren Nielsen.